Lat påske

Jeg sitter inne og sliter på sofaen, og kjenner litt på den dårlige samvittigheten. Dårlig samvittighet? Hvorfor det? Fordi jeg ikke sitter ute i solveggen, med utsikt utover et fjell, med skiene ved siden av meg, og med soloen og kvikk lunsjen i hendene som er klissete av appelsinen jeg nettopp spiste. Fordi jeg ikke gjør stort annet enn å chille på sofaen. Bare late meg. Men noe nytte gjør jeg jo da - i stedet for solo og kvikk lunsj i klissete hender, så sitter jeg med strikketøyet i (de rene) hendene.

Men er det så voldsomt galt da? Nei, det er jo ikke det. Jeg koser meg jo. Det er bare den følelsen av at jeg burde utnytte hvert bidige minutt av den lille ferien til å gjøre noe gøy. Det er jo tross alt bare noen dager fri, og fortsatt en stund til neste ferie. Men jeg skal kvitte meg med den følelsen, og da hjelper det å få det ut, svart på hvitt. Jeg trenger disse fridagene til å koble ut, ikke stresse med å gjøre så mye. Gjøre akkurat det som faller meg inn. Det er faktisk sånn jeg lader opp; å ta ting som det kommer, å late meg på sofaen (eller på solstolen i hagen), å strikke, å høre på musikk, å ikke stresse.

Litt innholdsrik blir ferien da. Jeg har vært på fjelltur! Jeg innser at kjernemuskulaturen min er på tur langt uti gokk, og at jeg har godt av å bevege meg litt mer. Dessuten skal jeg på hyttetur! Der skal jeg koble helt ut, men da blir det med ordentlig god samvittighet. Da har jeg jo faktisk gjort noe annet enn det jeg gjør hver dag; i stedet for å slappe av hjemme, så slapper jeg av borte (ehehe).

Ellers går det fint; jeg strikker og strikker, og er snart ferdig med genseren min. Vi får se hvordan den blir. Sikkert litt ujevn og rar, men det er vel bare en del av sjarmen. Oppdaga også en liten feil jeg gjorde i begynnelsen av mønsteret, men ohwell, er bare en del av nybegynner-sjarmen. Jeg orker ikke å rekke opp alt sammen nå. Har forresten bestilt garn til to gensere til, hoho. Strikking er gøy!